Övriga avdelningar

Vår personal är vald med omsorg och de flesta har mycket lång erfarenhet av livsmedelsbranschen. De står gärna till tjänst om du undrar över något.

Du kan även komma med dina egna tips som vi tacksamt tar emot, allt för att göra vår butik spännande och attraktiv. Här nedan hittar du en presentation av våra olika avdelningar, för dig som vill fördjupa dig i vår verksamhet.

Delikatessen

Anja heter jag som har hand om den manuella delikatessdisken. Jag har jobbat i butik sedan 1974 och älskar att både laga mat och framförallt att äta god och bra mat, tillagad av bra råvaror. I vår manuella disk kan vi t.ex. erbjuda skinka till frukostmackan, parma och salami till fredagsmyset och förstås vår egen potatis- och mimosasallad.

Till din fest hjälper vi dig med uppläggning av de charkuterier som vi tillhandahåller i vår manuella disk. Vi har även färdiga koncept som Exotisk bricka, Italiensk bricka och smörgåstårtor

Välkomna in och botanisera i våra diskar!

Anja, delikatessansvarig

Bröddisken
Bröddisken

Vi bakar mycket mer bröd än tidigare, både matbröd och kaffebröd. Lösbröd, som vi kallar det, är otroligt populärt hos våra kunder. Resultaten från bakugnen ser man direkt när man kommer in på ICA Bengtsson. Men även hyllorna på bröd-avdelningen erbjuder god variation. Allt från nyckelhålsmärka grova limpor till kaffebröd. Här finns något för alla smaker. Ett brett dagsfärskt sortiment är en självklarhet.

Marie, brödansvarig

Färskvaror
Färskvaror

Den personliga servicen är oerhört viktig. Vi vill vara kända för att ha goda kunskaper och ta hand om våra kunder på allra bästa sätt. I servicen kan vi också inkludera våra generösa öppettider, den stora avgiftsfria parkeringen och den egna tillverkningen i kallskänken. Här krävs det stor yrkeskunskap. Därför har samtliga i färskvarulinjen fått utbildning inom fisk, ost och kallskänk.

Lasse, färskvaruansvarig

Mejeriprodukter

Alla mejeriprodukter som på något sätt underlättar vardagen säljer vi bra av. Det ska gå fort idag, och samtidigt bli gott och magert. Smaksätt din maträtt med hjälp av några skedar kryddad Crème fraiche. Ta en rejäl klick Keso fetaoliv och ät till en bakad potatis. Eller använd en av de nya Kelda-sopporna som bas i matlagningen. Mångfalden av smaker, konsistenser, fetthalt och användningsområden är minst sagt stor på ICA Bengtssons mejeriavdelning.

David, mejeriansvarig

Ostdisken

Idag är ost efterfrågat bland våra kunder, och när vi nu utökar sortimentet av dessertostar tror jag att vi tillmötesgår väldigt många önskemål. Visst ska man tänka på fetthalten i det man äter, men vad vore livet utan lite gott? Man behöver ju inte äta mycket. Hellre lite och gott än mycket och billigt på ostbrickan. Och till matlagningen behövs endast lite ost för att sätta smak.

Carina, ostansvarig

Djupfryst

Fryst färdigmat säljer vi mycket av. Speciellt enportionsrätter. Men även mixer av olika slag, till exempel wokmixer med olika smaksättningar och traditionell pytt-i-panna. Här kan man antingen tillsätta kött eller kyckling, eller värma mixerna som de är. Men visst finns efterfrågan kvar på basvaror. Ärtor, broccoli, bönor, fisk.
Vårt eget märke ICA Handlarnas och lågprismärket Ica Basic kan vi ta in mycket mer av nu när vi har utrymme.

Sussie,Anette, frysansvarig

Kolonial

Många kunder har varit utomlands och smakat maträtter som de sedan vill laga här hemma. Med vår utökning av sortimentet har vi nu möjlighet att erbjuda både ingredienser och recept, säger Johan Lundberg, kolonialansvarig. Den internationella avdelningen i butiken är tydlig och enhetlig. Hela sex länder finns representerade, det är lätt att hitta de ingredienser man behöver och recept finns för alla smaker. Recepten är oftast enkla att följa, och maträtterna snabba att laga. Med receptbroschyrernas tydliga bilder på burkar och flaskor ser man lätt vilka ingredienser man behöver till varje maträtt.

Johan, kolonialansvarig

Öppettider

08-21

Alla dagar

Veckans klipp!
ICA Bengtsson
Trädgårdsgatan 12
645 31 STRÄNGNÄS
Kontakt
 0152-143 40
 peter.hallgren@supermarket.ica.se